Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
E-sport 2024. július 24. 0 hozzászólás
 

A Valve tavaly nagy vonalakban már bejelentette a hivatásos Counter-Strike események 2025-ben érvénybe lépő új szabályait. És mostantól a hiányzó részletek is nyilvánosságra kerültek. Kattints hogy megnézd azokat a szabályokat, amelyek mostantól hozzá lesznek adva az eseményszervezői licencmegállapodásokhoz.

A Counter-Strike akkor a legjobb, amikor a csapatok kiegyenlített mezőnyben versenyeznek. Ez az új szabályrendszer része a Counter-Strike, mint sport hosszú távú egészsége iránti elkötelezettségünknek. Célunk, hogy a hivatásos Counter-Strike nyitott sport maradjon, ahol a csapatokat csak képességeik korlátozzák.

Bár arra számítunk, hogy az új követelményrendszerre való átállás során lesz némi súrlódás, izgatottan várjuk, mit hoz a jövő.

Lássuk a Counter-Strike 2 versenyszabályokat

A Counter-Strike akkor a legjobb, amikor a csapatok egyenlő feltételek mellett versenyeznek, és amikor a képesség az egyetlen korlátja a sikerüknek. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy a Counter-Strike-nak nyílt sportnak kell lennie. Az alábbiakban tehát a nagyszabású versenyesemények lebonyolításához szükséges új követelményeket ismertetjük.

Röviden, ezek a szabályok korlátozzák a csapatok közvetlen meghívásának lehetőségét az eseményekre, átláthatóságot biztosítanak az ellentételezésben, és meghatározzák, hogy milyen típusú eseményeket veszünk figyelembe a hivatalos ranglistarendszerünkben.

Ha Counter-Strike-bajnokságot szeretnél rendezni, szükséged lesz a Valve licencére. Sok esetben a Limited Game Tournament License (https://store.steampowered.com/tourney/limited_license) fedezi a rendezvényedet. Ha azonban a korlátozott licencet meghaladó léptékű rendezvényt szeretnél lebonyolítani, fel kell venned a kapcsolatot a Valve-val egy szélesebb körű licenc megszerzése érdekében.

Versenyek működési követelményei

A következő szabályok vonatkoznak minden olyan Counter Strike 2 versenyre, amely 2024. december 31. után ér véget:

1. Fogalommeghatározások

1.1 "Bejelentési dátum": az a nap, amikor a Versenyt a nyilvánosság számára bejelentik.

1.2 "Közvetlen VRS-meghívás": a minősített névjegyzékek kiválasztásának módszere az alábbi 3.1.1. szakaszban meghatározott eljárás szerint.

1.3 "Meghívó dátuma" az a dátum, amikor az adott Versenyen a névsorok meghívóit kiküldik.

1.4 "Főverseny": a Verseny azon része, amelyre a nyílt selejtezők vagy zárt selejtezők befejezése után kerül sor.

1.5 "Nyílt selejtező": a 3.1.2. szakaszban meghatározott eljárás szerinti minősített névsorok kiválasztásának módszere.

1.6 "Minősített játékosállomány(ok)": minden olyan játékosállomány, amelyet az itt meghatározott eljárásokkal összhangban kiválasztottak egy adott verseny főversenyén való részvételre.

1.7 A "névsor" öt meghatározott Sportolót jelent, függetlenül attól, hogy jelenleg vagy később egy adott csapatszervezethez tartoznak-e.

1.8 "Valve Regional Standings" vagy "VRS": a Valve által közzétett hivatalos rangsorolási rendszer, amely a Rosters teljesítményét havi rendszerességgel kiszámított és közzétett változatban biztosítja, amely a közvetlen VRS-meghívások alapját képezi ("Minősített rangsor").

1.9 Rangsorolt esemény: olyan verseny, amelynek eredménye olyan adatokat generál, amelyeket a Valve regionális ranglisták használnak a ranglisták relatív teljesítményének meghatározásához.

1.10 A nem rangsorolt esemény olyan versenyt jelent, amelynek eredménye nem generál olyan adatokat, amelyeket a Valve regionális ranglisták használnak a ranglisták relatív teljesítményének meghatározásához.

2. A nem rangsorolt versenyekre vonatkozó szabályok.

Ha az engedélyes egy versenyt rangsorolatlan versenyként definiál, akkor a következő szabályokat kell alkalmazni:

  • Az engedélyesnek be kell tartania a Korlátozott játékverseny-engedély (https://store.steampowered.com/tourney/limited_license) feltételeit.
  • A névsorok az engedélyes belátása szerint közvetlenül meghívhatók és/vagy bármilyen más minősítési eljárással kiválaszthatók.
  • A teljes kompenzáció (beleértve a nyereményalapot és a kompenzáció bármely más formáját) egy adott rangsorolatlan versenyen nem haladhatja meg a 100 000 dollárt. Ha az engedélyes egy évben egynél több rangsorolatlan eseményt rendez, az összes rangsorolatlan esemény teljes díjazása nem haladhatja meg a 250 000 USD-t.

3. A rangsorolt versenyek szabályai

A rangsorolt versenyek esetében az Engedélyesnek a Korlátozott játékverseny-licenc (https://store.steampowered.com/tourney/limited_license) vagy az engedélyesre vonatkozó külön licenc feltételein túlmenően a következő további szabályoknak is meg kell felelnie:

3.1 Minősítési és meghívási eljárás

3.1.1 Közvetlen VRS-meghívások. A közvetlen fuvardíjrendszeri meghívók kiválasztási eljárása a következő:

a) Az engedélyes meghatározza a kvalifikációs rangsort, ahonnan a ranglistákat meg kell hívni (1 az 1. szintű események esetében, 9 vagy annál alacsonyabb a 2. szintű események esetében), valamint a verseny főversenyén megjelenő ranglisták számát, és ezt az információt a bejelentés napján közzéteszi.

b) A Meghívás Napján az Engedményezett meghívja a Főversenyen a kvalifikált rangsorok számának 1,5-szeresével megegyező számú rangsort, amely a kvalifikációs rangsoruk sorrendjében jelenik meg a Főversenyen. Ha a meghívás napja egy hónap utolsó hetére esik, az engedélyes a kvalifikációs rangsorokat az adott hónap 1-jei VRS alapján állapítja meg. Ellenkező esetben az engedélyes a meghívás napját megelőző hónap 1-jén érvényes VRS-t használja. Tier 1 események esetében a meghívóknak a Valve által hivatalosan megadott globális VRS-en vagy annak egy allistáján kell alapulniuk. A Tier 2 események esetében az Engedményezett további szűrőket alkalmazhat, amennyiben ezek nem vezetnek egyes csapatok vagy névsorok célzott megcélzásához. A félreértések elkerülése végett az ország vagy nem szerinti szűrés megengedett.

Példa: Az engedélyes egy olyan tornát kíván lebonyolítani, amely 16 európai játékoslistát foglal magában a közvetlen VRS-meghívások alapján, a 9. selejtezős helyezéstől kezdve. Ennek megfelelően az Engedményezett meghívókat küld a 9-32. európai selejtezői rangsorban szereplő 24 játékosnak.

c) A névsorok csak akkor vehetnek részt egy közvetlen VRS-meghíváson alapuló versenyen, ha a résztvevő névsorban szereplő sportolók közül legalább hárman a meghívás napján is szerepeltek a névsorban. Ha valamelyik névsor nem tud részt venni, vagy úgy dönt, hogy visszautasítja a közvetlen VRS-meghívást, az engedélyesnek a VRS-ben a kvalifikációs rangsorok sorrendjében kell továbbhaladnia, amíg a versenyre meghirdetett összes hely be nem telik.

d) Az engedélyes engedélyezheti, hogy a legmagasabb kvalifikációs rangsorral rendelkező meghívott játékosok közvetlenül a főversenyre léphessenek tovább, és a főverseny helyeinek legfeljebb a felét tölthessék be. A Főverseny összes fennmaradó helyét külön selejtezőn ("Zárt selejtező") kell meghatározni.

Példa: Az engedélyes 16 csapatos főversenyt rendez, és ezért 24 játékoslistát hív meg. Nyolcan közvetlenül továbbjuthatnak a főversenyre. A fennmaradó 16 zárt selejtezőn vesz részt, hogy meghatározzák a főversenyre kvalifikáló nyolc nevezési listát.

3.1.2 Nyílt selejtezők. A nyílt selejtezők esetében az Engedményezett bármilyen olyan kritériumot alkalmazhat, amely jóhiszeműen ésszerű és átlátható, és amely nem kifejezetten egyes játékoslistákra vagy csapatokra irányul. Az elfogadható kritériumok közé tartoznak a demográfiai adatok és a régió (pl. "Kanadában élő női játékosok").

3.1.3 Wildcard meghívó. A következő további Wildcard eljárás engedélyezett: Minden olyan versenyen, ahol 8 vagy több játékoslista indul a főverseny részeként, az engedélyes dönthet úgy, hogy közvetlenül meghív 2 játékoslistát ("Wildcard meghívás"). Minden további 8, a főversenyen részt vevő játékoslista után az Engedményezett további 2 Wildcard meghívót küldhet. A Wildcard meghívottak meghívhatók a zárt selejtezőre, de közvetlenül nem vehetnek részt a főversenyen. Az esemény sorrendjének megállapítása céljából a Wildcard Meghívottak a legalacsonyabb kvalifikációs rangsorral rendelkezőnek minősülnek. Egy névsor csak akkor jogosult Wildcard meghívásra, ha az alábbi követelmények közül legalább az egyiknek megfelel:

  • Legalább 3 olyan játékos, aki az előző 12 hónap során bármikor tagja volt a VRS top 8-as rangsorának.
  • A Wildcard Invite meghirdetését megelőző 12 hónapban bármely Tier 1 versenyt megnyerte.

3.2 Versenyszintek

3.2.1 Tier 1 események. Ha az Engedményezett egy Versenyt 1-es szintű eseményként határoz meg, akkor a következő szabályokat kell alkalmazni:

a) A versenynek közvetlen VRS-meghívást kell tartalmaznia, amelyre a következő különleges szabályok vonatkoznak, amelyek elsőbbséget élveznek a fenti 3.1.1. ponttal szemben:

  • A meghívott játékosok listája mindig azzal a játékoslistával kezdődik, amelyik a meghívás időpontjában a legjobb kvalifikációs helyezést érte el (azaz az első számú csapat). Az Engedményezett ezt az Engedményezett saját belátása szerint kiegészítheti egy nyílt selejtezőtornával.
  • A közvetlen VRS meghívási folyamatra szóló meghívást legalább 16 játékoslistára kell kiterjeszteni, és legalább 8 minősített játékoslistát kell a főversenyre juttatni.
  • Az engedélyes dönthet úgy is, hogy a zárt selejtezőre meghívja azokat a játékosokat, akik az előző 6 hónapban Tier 2 versenyt nyertek.

Példa: Az engedélyes egy Tier 1 rendezvényt kíván tartani 8-as főversennyel. Az engedélyesnek 16 versenyzőt kell meghívnia. Az engedélyes ezen felül meghív 4 olyan versenyzőt, akik a közelmúltban Tier 2 versenyeket nyertek (összesen 20 meghívott versenyzőt). Az engedélyes engedélyezi, hogy a legjobban rangsorolt játékosok közül 4 közvetlenül a főversenyre jusson. A főverseny további 4 helyét a fennmaradó 16 játékoslista részvételével zajló zárt selejtezőn határozzák meg.

3.2.2 Tier 2 események. Ha az engedélyes egy versenyt 2. szintű versenyként határoz meg, a következő szabályokat kell alkalmazni:

a) Az engedélyes eldöntheti, hogy a versenyen való részvételre jogosultak névsora a közvetlen VRS-meghívásokon (3.1.1), a nyílt selejtezőkön (3.1.2) vagy a kettő kombinációján alapuljon.

b) Ha az engedélyes úgy dönt, hogy közvetlen VRS-meghívásokat is beiktat, a meghívott játékosok rangsorának minősítési rangsora nem lehet jobb 9-nél.

3.2.3 Jegyváltozatos események. Az engedélyes minden három teljesített Tier 1 esemény után egy Wildcard eseményt tarthat. Ha az engedélyes egy versenyt Wildcard eseményként határoz meg, a következő szabályokat kell alkalmazni:

a) Egy Wildcard eseményre korlátlan számú Wildcard meghívás érkezhet, és a főversenyen részt vevő játékosok minimális száma nem kötelező. Az engedélyes engedélyezheti, hogy a Wildcard meghívottak közvetlenül a Főversenyre lépjenek tovább.

b) Az engedélyesnek meg kell adnia a Wildcard eseményhez kapcsolódó eseményeket. A Wildcard meghívóknak ugyanahhoz a VRS-szűrőhöz kell igazodniuk, amelyet az adott eseményekre alkalmaznak.

c) Az engedélyes dönthet úgy, hogy az 1. szintű eseményekre vonatkozó iránymutatásokat követve további minősített névsort vesz fel.

Példa: Az engedélyes két globális Tier 1 eseményt, egy ázsiai Tier 1 eseményt és egy amerikai Tier 1 eseményt tartott. Ezért minden négy Wildcard meghívónak két globális Wildcardot, egy ázsiai Wildcardot és egy amerikai Wildcardot kell tartalmaznia.

4. A versenyinformációk bejelentése és közzététele.

4.1 Bejelentési dátum. Az 1. szintű eseményekre és a Wildcard eseményekre a következő szabályok vonatkoznak:

  • A 2025. január 1. és 2025. december 31. között kezdődő események esetében a bejelentési dátumnak legkésőbb 2024. szeptember 1-jén kell lennie.
  • A 2026. január 1. és 2026. december 31. között kezdődő események esetében a bejelentési dátumnak legkésőbb 2025. január 1-jén kell lennie.
  • A 2026. december 31. után kezdődő versenyek esetében a bejelentési dátumnak legalább 24 hónappal a verseny főversenyének kezdete előtt kell lennie.

A 2. szintű versenyek esetében a bejelentési dátumnak legalább 3 hónappal a verseny főversenyének kezdete előtt kell lennie.

4.2 Alapinformációk. Az engedélyesnek minden típusú rendezvény esetében közzé kell tennie legalább a verseny időpontját és a verseny üzemeltetőjének kilétét.

4.3 További információk. Az engedélyes legkésőbb 12 hónappal az 1. szintű és a Wildcard-versenyek főversenye előtt, illetve legkésőbb 3 hónappal a 2. szintű versenyek főversenye előtt közzéteszi a következő kiegészítő információkat:

  • A közvetlen VRS-meghívás és/vagy Wildcard-meghívás tárgyát képező névsorok száma, ha van ilyen.
  • A helyszín.
  • Lesz-e nyílt selejtező a verseny részeként, és ha igen, milyen szabályok vonatkoznak erre a nyílt selejtezőre.
  • A selejtezők és/vagy a főverseny online vagy LAN.
  • A VRS szűrőinek meghatározása (ha vannak ilyenek), amelyeken a közvetlen VRS-meghívások alapulnak.
  • Az a minősítési rangsor, amelyről az engedélyes a meghívásokat kezdi.
  • A nyereményalap és annak elosztási szabályai. Amennyiben az Engedményezett bármilyen más módon kompenzálja a csapatokat, névsorokat vagy sportolókat a versenyeken való szereplésért (pl. garantált kifizetések a szereplésért, szponzori vagy médiajogokból származó bevételi részesedések stb.), az Engedményezett minden ilyen kompenzációról átfogó tájékoztatást tesz közzé.

5. Verseny / integritás.

5.1 Nem kizárólagosság. Az engedélyes vállalja, hogy nem köt olyan közvetlen vagy közvetett megállapodásokat a sportolókkal vagy csapatokkal, amelyek mesterségesen korlátoznák az ilyen sportolók vagy csapatok lehetőségét arra, hogy részt vegyenek harmadik fél rendezvényein. Az Engedményezett szabadon korlátozhatja egy csapat vagy névsor részvételét egy harmadik fél által szervezett eseményen, amíg (a) az érintett csapat vagy névsor a helyszínen tartózkodik egy Verseny LAN eseményén, beleértve a mérkőzés nélküli napokat is, vagy (b) azokon a napokon, amikor az érintett sportolók egy Verseny részét képező online mérkőzésen vesznek részt.

5.2 A csapatok megkülönböztetésmentes kezelése. Az engedélyes és a csapatok vagy sportolók közötti bármilyen megállapodásnak megkülönböztetéstől mentesnek és azonosnak kell lennie minden csapat vagy sportoló számára. Különösen, ha az Engedményezett megosztja a bevételeket vagy más módon nyújt pénzügyi támogatást, akkor az ilyen támogatásnak minden névsor számára egyenértékűnek kell lennie, vagy más módon objektív kpi alapján kell meghatározni, amelyet minden névsorra egyformán alkalmaznak, beleértve a névsorok kiválasztása előtt meghatározott, közvetlenül meghívott, minősített vagy Wildcard meghíváson keresztül bejutott névsorokat is. Az ilyen támogatásnak valamennyi résztvevő játékosállomány számára elérhetőnek kell lennie, és azt a játékosállomány versenyen nyújtott teljesítménye, a versenyhez kapcsolódó más objektív, érdemen alapuló kpi, pl. az adott csapat, játékosállomány vagy sportoló mérkőzéseinek nézőszáma, vagy a játékosállomány VRS-rangsorának a meghívás napján elért helyezése alapján kell meghatározni.

5.3 Potenciális összeférhetetlenség. Az Engedélyes és a Versenyesemény személyzete nem állhat semmilyen üzleti kapcsolatban - beleértve, de nem kizárólagosan, a közös vezetést, a szervezetek közös tulajdonjogát, a licencelést és a kölcsönöket, akár a Valve Games-hez kapcsolódnak, akár más módon (mindegyik "összefonódás") - a résztvevő csapatokkal vagy sportolókkal, kivéve, ha a Valve jóváhagyta. Egy összefonódás akkor tekinthető jóváhagyottnak, ha (a) azt írásban közlik a Valve-val, és (b) a Valve a közléstől számított 90 napon belül nem emelt kifogást ellene; azzal a feltétellel, hogy csak a megállapodás hatálybalépése utáni közlések váltják ki a 90 napos időszakot.

A Valve saját belátása szerint fenntartja a jogot, hogy a) megkövetelje a Licenciavevőktől, hogy ésszerű időn belül, de legfeljebb két héten belül foglalkozzanak az összefonódással és távolítsák el azt, vagy b) a Valve számára költség- és szankciómentesen felmondja a Megállapodást.

A Valve kifejezett vagy hallgatólagos jóváhagyása egy évig érvényes, attól az időponttól kezdődően, amikor a Valve megkapta a közzétételt, kivéve, ha a Valve a jóváhagyás megadásakor kifejezetten másképp rendelkezik. A jóváhagyási időszak ezt követően automatikusan megújul az eredetileg megadott időponttal megegyezően, amíg meg nem szűnik.

 

 
cs2hu
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
de_aztec_403
 
1562
 
 
 
kép 5341
 
2507
 
 
kép 5618
 
1642
 
 
 
kép 5522
 
1771
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu