Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2011. április 26. 0 hozzászólás
 

Egy vidéki offline verseny kerül megrendezésre július 8 és 10 között, merthogy ez a BaranyaLAN új és végleges időpontja! Az előre kihirdetett helyszínen természetesen nem változtattak, hiszen nem volt

Egy vidéki offline verseny kerül megrendezésre július 8 és 10 között, merthogy ez a BaranyaLAN új és végleges időpontja! Az előre kihirdetett helyszínen természetesen nem változtattak, hiszen nem volt miért, így a Pécsi Tudomány Egyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karának Boszorkány utcai főépületében kerül lebonyolításra a rendezvény.

A LAN apropójából készítettem egy interjút az egyik főszervezővel, név szerint Bóra "orionstar" Lászlóval, aki minden kérdésemre szívesen válaszolt. Többek között fény derül arra, hogy miért maradt el a tavalyi verseny, hogy végül is miért vágtak bele egy offline megmérettetés megszervezésébe, mik várhatóak idén és miért lesz érdemes elutazni Pécsre és részt venni a LAN-on. Nem is húznám tovább a szót, hiszen minden lényegi kérdésre megtaláljátok a választ a kibővített részben!

Az interjú
Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: n0Rb1


Szervusz kedves László, üdvözöllek a TOTALCS hasábjain! A szokásos módon először arra kérnélek, hogy mesélj egy kicsit magadról az olvasóknak, mivel foglalatoskodsz, ha éppen nem a LAN ügyeit intézed?

Sziasztok! Köszönöm a megkeresést! Bóra László vagyok, novemberben leszek 21, a nickem orionstar, röviden orion. Jelenleg Pécsen tanulok webfejlesztő szakon és kisebb halasztás után szeptembertől ismét mérnök informatikán. Főként stratégiákban illetve régebben CoD4-ben pubon találkozhattatok eddig velem. Szabadidőmben webfejlesztek, játszok, túrázok stb.

Honnan jött az ötlet, hogy Te és néhány társad belevágtok a cybertér „vizsgálásába" és belefogtok egy vidéki LAN megszervezésébe?

Az az igazság, hogy nem mi találtuk ki, hogy tartsunk BaranyaLAN-t. A sztori ott indult, hogy tavaly év elején, talán Februárban egy hostingként, a business felpörgetése érdekében tartott nightcup után felkerestek minket egy csapattól, a TCFC-től, zorall-ék, hogy milyen jó lenne egy Baranya megyei LAN-t tartani, a településen ahol laknak Szentlőrincen. Szó-szót követett és úgy határoztunk, hogy közös összefogással megcsináljuk. Az első LAN idején még, mint gépbuzi munkatárs vettem részt a szervezésben. Az összefogás sajnos nem bizonyult hosszú életűnek, mi ennek ellenére nem akartuk feladni, de sajnos több olyan probléma felmerült, amit nem tudtunk megoldani, így lefújtuk a tavalyi LAN-t.

Mivel nem szeretek semmit se feladni, ezért elhatároztuk, hogy jövőre (2011-ben) mindenképp megcsináljuk. Kevesen maradtunk szervezők, ezért összeütöttem egy toborzó oldalt, plakátokat Október elejére, meghirdettük többek közt itt TG-n is, hogy embereket keresünk. Ennek hála ismerkedtem meg többek közt n0Rb1-val, aki mint kiderült suli és szaktársam is, illetve sΛИтiaGo-val. Kettőtök személyében a BaranyaLAN két új kulcsemberrel bővült, veled, mint CS head admin, és sΛИтiaGo-val mint CoD4 head admin. Azóta is rengeteg mindent köszönhetek neked, összehoztál sok olyan emberrel, akik nélkül biztos nem lett volna lehetséges neki állni se az idei LAN szervezésének. Kiemelném Rocky-t, a Skeleton Hosting vezetőjét, aki főpartnerünk.

Tavaly már meg lett hirdetve aktuális versenyetek, ám akkor dugába fulladt az egész. Minek volt ez betudható? Kifejtenéd ezt nekünk egy kicsit?

Részben már megválaszoltam, annyit fűznék még hozzá, hogy nem volt megfelelően előkészítve az egész, úgy gondoltuk simábban megy majd minden, tévedtünk.

Miben lesz más ezen a téren az idei BaranyaLAN? Mi garantálja azt, hogy magáig, a versenyig zökkenőmentes út fog vezetni?

Az idei LAN-ra szinte teljesen átalakult a szervezőbrigád, aminek egy háromtagú vezetősége van, ennek vagyok a mindenes tagja. Az új emberekben nagyobb az eltökéltség, megbízhatóbbak, mióta megismertem őket, tudom, hogy sikerülni fog.

Semmi nem garantálja, hogy zökkenőmentesen menjen minden, mindig vannak előre nem látható problémák, de a jelenlegi csapattal biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk megoldani őket!

Bemutatnád nekünk egy kicsit a szervezőbrigádot? Kik, és milyen feladatköröket látnak el / fognak ellátni?

Kezdem a vezetőséggel:

Kupak, alias, Leskó Richárd marketing, menedzsment, szponzorok, helyszín. A PTE PMMK hallgatói önkormányzatának elnökhelyettese, így elég sok mindent el tud intézni, idén csatlakozott a csapathoz.

Kovax aka Kovács Dániel, az ő feladatköre részben titkos még, jövő hónap elején lesz néhány bejelentés, ami majd felfedi. Lebonyolítással és webfejlesztéssel foglalkozik főként. Régebben a wIw-ben tolta CoD4-esként, onnan ismerhetitek.

Maradtam én, Bóra László, mindenesként tevékenykedek, beletartozik a kapcsolattartás, webfejlesztés, álmodás stb. Feladatköreim egy részét nemrég adtam át, Ricsinek.

Szervezők, akiket még ismerhettek:

Antal Norbert (n0Rb1) CS head admin, Mannheim Gábor (sΛИтiaGo) CoD4 head admin és

Fenyvesi Roland (Crashiee) CoD2 head admin.

Elég sokan vagyunk szervezők, hamarosan mindenkiről kikerül a http://www.baranyalan.com -ra egy kisebb leírás, esetleg csoportkép is.

Tavaly még Szentlőrinc lett volna a rendezvény helyszíne, ám idén már Pécsett kerül megrendezésre a LAN. Miért változtattatok az eredeti helyszínen, illetve miért pont a műszaki egyetem főépülete lett az új objektum?

Szentlőrinc rettentő jó hely, természet közeli, lehet lazulni stb., de megfelelő internetkapcsolatot, bútorzatot elég körülményes intézni. Azáltal, hogy Pécs az új helyszín a problémák egy része azonnal kipipálható. Az egyetem épületében megfelelő bútorzat, higiéniás körülmények, internetkapcsolat stb. áll rendelkezésre illetve képesek biztosítani a megfelelő ipari áramot, ami egy ilyen jellegű rendezvénynek szükséges. Több helyszínt is megvizsgáltunk, de a legtöbb helyen horribilis összegekkel sokkoltak minket, egyik helyen pl. kb. 1,5 Milliót kértek volna három napra csak a területbérlésért, úgy, hogy még fogyasztás se volt benne, ami nagyjából a LAN költségvetése. Raktárok és hasonló ex-ipari építményeket helyből kilőttünk, mivel nem lehetséges megfelelő színvonalú rendezvényt tartani bennük, átalakítások nélkül.

Bizonyára sokakat érdekel, hogy kik, mely cégek állnak jelenleg a BaranyaLAN mögött, illetve mely cégekre lehet még számítani?

Kimondottan a LAN mögött nem áll egy cég se, a jelenlegi állás szerint egyesületként bonyolítjuk le a LAN-t. Partnereink természetesen vannak: Skeleton Hosting (http://www.skeleton.hu), Future Innovations Kft. (http://www.fidev.hu), Web-E (http://www.web-e.hu), Réder és Réder Kft.. Szponzorok részben a felsoroltak, ill. a Pixel (http://www.pixel.hu), akiktől pl. vásárlási utalványt lehet majd nyerni! A nyereményekről hamarosan a weblapunkon! További szponzorokkal folynak még tárgyalások.

Egy másik fontos kérdés a nevezési díjak. Miként kalkuláltatok eddig, lehet számítani nevezési „időszakokra", vagy az összeg fix marad végig?

Három nevezési időszak lesz, heteken belül meghirdetjük a pontos határidőket, a nevezési díj 3500-6000 Ft között fog változni a nevezés idejétől függően! Hamarosan versenyek is meghirdetésre kerülnek, amivel akár 75%-os kedvezményt szerezhetnek a részvevők, csapatuknak. További információk a hónlapunk vonatkozó menüpontja alatt!

Az időpontot tekintve egy nem várt tényező ütötte fel a fejét. Végül is miként gondolkodtok erről, illetve mi a konkrét oka annak, hogy a játékosokkal szavaztatjátok meg a lehetséges új, esetleg eredeti időpontot?

Mint már fentebb írtam, nem várt problémák mindig vannak, az, hogy az ICL időpontot váltott, remélhetőleg nem okoz majd semmi fennakadást, elbeszélgettem NewZoo-val is erről az egészről. A BaranyaLAN szervezőiként nem célunk az, hogy megosszuk a játékosokat két LAN közt, nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy egy hónapban két LAN-ra is ellátogassanak.

A szavazás végeredménye alapján a LAN Július 8-10. között kerül megtartásra. Sokat gondolkoztunk rajta, hogy bevállaljuk-e a Júliust, de a játékosok így döntöttek, és itt főként az ő szavuk számít, nekik csináljuk a rendezvényt!

A hivatalos honlapon is látható, hogy 4 versenyszámmal kívánjátok megrendezni a versenyeiteket. CoD2, CoD4, CS1.6 és CSS szerepel jelenleg a játékpalettátokon. Nem tervezitek esetleg új játékok felvételét a jelenlegiek mellé?

Amiket felsoroltál, ezek jelenleg a legnépszerűbb eSport játékok hazánkban, a 2011-es BaranyaLAN-on, biztos, hogy csak ezekben rendezünk versenyeket, de jövőre... az még nyitott kérdés. Én személy szerint BF:BC2-ben, illetve StarCraft2-ben is szerveznék LAN-t, de BF-ben soha nem volt meg a kritikus tömeg Mo-on ahhoz, hogy egy nagyobb versenysorozatot megrendezzünk, illetve nem tudnánk hosztolni szervereket, mivel csak a hosting partnerek rendelkeznek a megfelelő szoftverekkel ehhez, a legközelebbi pedig Csehországban van. Hasonló a probléma a StarCraft2-vel is, nincs dedikált szerver támogatás, ami egy internetkapcsolat problémánál a meccsek halasztását eredményezheti.

Figyelemmel kísérjük az új játékokat, ha valamelyikben kialakul a megfelelő játékos szám és rendelkezésre fognak állni az eszközök egy LAN lebonyolítására, akkor természetesen más játékokra is lehet számítani!

Egy fontos szempont lehet az is, hogy az éppen nem „foglalkoztatott" játékosok mivel tudják elütni az időt. Milyen tervekkel, ötletekkel, programokkal várjátok a játékosokat, illetve a nézőket?

A játékoknál maradva, lehetőségük lesz a csapatoknak, ill. játékosoknak kihívni egymást az egész rendezvény alatt, lesz foci bajnokság, gép szépségverseny és lesz egy kis expo jellege a rendezvénynek, további programok is szervezés alatt vannak!

A LAN közvetítését 1.6-ot tekintve az OGC végzi, a többi játékét a szervezőcsapat, ezt nagyon komolyan gondoljuk, számítani lehet folyamatos megkeresésekre szünetekben. Friss interjúkra és sok más egyébre, ami még titok.

Pécs nem éppen az ország szívében fekszik. Milyen szállási lehetőségek adottak a LAN helyszínén, illetve annak vonzáskörzetében, illetve ezek mekkora összegért vehetők majd igénybe?

A LAN helyszínén, az egyetem épületében, az aulában lesz lehetőség hálózsákban aludni, az épületen kívül, a zöld területeken sátrazásra nyílik lehetőség ingyenesen. Az egyetem kollégiumában kb. 2 percre a helyszíntől lehetőség van szobát kivenni, ez kb. 2-3 ezer Ft lesz éjszakánként, pontos árat még nem tudunk, mivel ez részben a kihasználtságtól is függ.

Weblapunkon további információk és további képek is elérhetőek lesznek a helyszínről és a kollégiumról.

Lesz lehetőség compo gépek bérlésére? És ha igen, akkor milyen konfigurációval fognak rendelkezni azok a masinák?

Valószínűleg lesz lehetőség korlátozott számban bérlésre, keressük a megfelelő partnert, aki tudna biztosítani gamer pc-ket. Amint megtaláltuk azt a partnert vagy partnereket, aki tud olyan gépeket biztosítani, amin bármely meghirdetett játék elfut, elfogadható sebességgel akkor nyilvánosságra hozzuk, a konfigurációkkal egyetemben.

Milyen célokat dédelgettek a jövőre nézve? Madártávlatban gondolkoztok-e már, vagy esetleg mindig az aktuálisan kitűzött cél elérésére fókuszáltok?

Legfontosabb feladatunknak jelenleg a LAN megszervezése, úgy, hogy úgy menjenek el a játékosok, hogy na, igen, ez jó volt. Természetesen vannak terveink a jövőre nézve, aminek központjában az eSport támogatása áll.

Ha valamilyen érvet fel kellene állítani a BaranyaLAN mellett, akkor mi lenne az? Mivel tudnád meggyőzni a „kétkedő" játékosokat, hogy vegyenek részt az első rendezvényeteken?

Új helyszín, új szervezőcsapat, jó hangulat, jó körülmények, nyitottság, olyan környékbelieket is várunk, akik egyébként a nagyobb LAN-okra nem szoktak ellátogatni, ezért új emberekkel is találkozhatnak, akik eljönnek. Sok szabadidős programmal készülünk, amik segíthetik összehozni a közösségeket. Mindegyik meghirdetett játék esetében ugyanolyan komolyan gondoljuk a dolgot, nem lesz olyan, hogy az egyik játékot játszók több figyelmet kapnak, mint a többiek. Komoly online jelenléttel készülünk a LAN-ra, lehetőséget fogunk nyújtani minden csapatnak, hogy a nyilvánosság is megismerje őket.

Így a végére szeretném megköszönni, hogy időt szántál rám, és válaszoltál a kérdéseimre! Utolsó szó jogán üzennél még valamit?

Én köszönöm, hogy megkerestél, és lehetőséget adtál ezáltal, hogy kicsit megismertessem a közönséggel a BaranyaLAN-t. Remélem az olvasók közül többekkel személyesen is lehetősünk lesz találkozni. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, segítséget, aki részt vesz a szervezésben vagy kiáll mellettünk.

 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
A játék izgalma: Adrenalin a Counter-Strike-ban és az online versenyeken - SGcasino
A versenyjátékok viharszerűen hódították meg a világot, és egyetlen játék sem ragadta meg annyira a közönséget, mint a Counter-Strike: Global Offensive (CS). A gyors akcióiról, stratégiai játékmódjáról és intenzív mérkőzéseiről ismert CS az esport játékosok és a nézők kedvence.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 5493
 
2846
 
 
 
kép 4070
 
1475
 
 
kép 5527
 
1799
 
 
 
kép 5726
 
1959
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu